Hyundai планує придбати частку в компанії з виробництва металоконструкцій для електромобілів

18:47 30.08.2023
Hyundai планує придбати частку в компанії з виробництва металоконструкцій для електромобілів

Hyundai Motor Group придбає 5% акцій Korea Zinc Co, найбільшого у світі виробника кольорових металів, в рамках своїх зусиль із забезпечення доступу до ключових металів, що використовуються у виробництві акумуляторів для електромобілів. Про це пише Bloomberg.

Група, яка контролює бренди Hyundai, KIA і Genesis, підписала в середу партнерську угоду з металургійним заводом про спільну розробку «ланцюга створення вартості нікелю», який закуповує, обробляє і переробляє метал, необхідний для акумуляторів електромобілів, йдеться в повідомленні. Hyundai витратить 527,2 млрд вон ($398 млн) на придбання акцій Korea Zinc у рамках цієї угоди, додає видання.

Hyundai планує купувати 50% нікелю, необхідного для акумуляторів електромобілів, через партнерство до 2031 року, щоб відповідати закону президента Джо Байдена про зниження інфляції, який заохочує автовиробників виробляти компоненти для електромобілів за межами Китаю. За словами автовиробника, ланцюг постачання, побудований із Korea Zinc, що також базується в Сеулі, відповідатиме європейським вимогам до джерел постачання критично важливих мінералів та іншим правилам ESG.

До кінця цього десятиліття компанія планує увійти до трійки найбільших світових виробників електромобілів, виготовлюючи 3,64 млн транспортних засобів щорічно.

Компанія спростувала чутки про те, що вона хоче створювати власні літій-іонні акумулятори для електромобілів, хоча й визнала, що вивчає твердотільні батареї. У липні Hyundai відкрила дослідницький центр у співпраці із Сеульським національним університетом для розробки батарей наступного покоління.


Источник: Mind
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015