Гендиректор Ford підтвердив неминучу електрифікацію Mustang

18:52 29.08.2023
Гендиректор Ford підтвердив неминучу електрифікацію Mustang

У розмові з Bloomberg керівник «блакитного овалу» Джим Фарлі поміркував про перспективи поні-кара. Відповідаючи на запитання журналіста, топ-менеджер дав зрозуміти: повністю електричне купе не стоїть на порядку денному. Однак бос Ford припустив створення частково електрифікованого Mustang у горизонті десяти років: гібридні силові установки Фарлі назвав «ідеальним рішенням».

Bloomberg спілкувався з Джимом Фарлі після презентації суперкара Mustang GTD. Джим Фарлі не приховував, що «блакитний овал» надихався успіхами Porsche з їх високопродуктивною лінійкою GT. Журналіст Bloomberg навів приклад стратегії німецької марки, в якій немає місця електричному 911, але бос Ford не погодився з такою постановкою питання.

«Вони зроблять електричний Cayman, вони мають електричний Taycan. Звичайно, ми маємо Mustang Mach-E, але [повна відмова від двигунів внутрішнього згоряння на «Мустангу»] - предмет великої дискусії для Білла Форда та моєї команди», - підкреслив Фарлі, коментуючи створення електричного купе.

На думку топ-менеджера в горизонті десяти років Ford вдасться дотриматися балансу, випускаючи гібридні Mustang: такі версії виявляться корисними і для планети, і для клієнтів.

Джим Фарлі прямо заявив, що спостерігатиме за діями Porsche.

«Побачимо, чи візьмуть вони якусь гібридну систему і чи встановлять її в 911. Мені в це досить важко повірити», - підкреслив гендиректор Ford.

В актуальній лінійці Mustang гібридів немає, хоча поні-кар щойно перейшов у сьоме покоління.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015