Китайський автовиробник BYD купує мобільний бізнес американської компанії Jabil

18:02 28.08.2023
Китайський автовиробник BYD купує мобільний бізнес американської компанії Jabil

Китайський автовиробник BYD заявив, що його підрозділ електроніки уклав угоду з американським виробником Jabil Inc про купівлю його мобільного бізнесу в Китаї за 15,8 млрд юанів ($2,2 млрд). Про це пише Reuters.

Очікується, що угода розширить клієнтську базу BYD Electronic (ВЕ), асортимент продукції та бізнес із виробництва компонентів для смартфонів, оскільки компанія прагне скористатися потенціалом зростання Jabil в цьому секторі.

Компанія Jabil Circuit, яка базується в Сингапурі й виробляє друковані плати, цього місяця створила підрозділ із виробництва продукції в Ченду і Вусі, який тепер буде проданий китайській групі.

Хоча зараз компанія BYD найбільш відома завдяки виробництву електромобілів, вона починала з продажу електронних компонентів. У 2007 році BYD розмістила свій підрозділ BE на Гонконгській фондовій біржі.

Основним бізнесом BE був продаж електронних компонентів для споживчої електроніки: як-от смартфони та ноутбуки. Це був один із трьох ключових бізнес-сегментів для BYD Electronic, на який припадало понад 70% її загального доходу у 2022 році.


Источник: Mind
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015