Toyota почала вирощувати полуницю та помідори

19:58 23.08.2023
Toyota почала вирощувати полуницю та помідори

Автовиробники з переходом на виробництво електромобілів починають впроваджувати «зелені» ініціативи. Деякі заводи вже використовують відновлювані джерела енергії, виробляють автомобілі з деталями із переробленого пластику тощо. Дві фабрики Toyota застосували інший підхід до екологічності, використовуючи тепло та викиди CO2 для вирощування полуниці та помідорів чері.

У квітні 2022 року фермери допомогли автовиробнику створити експериментальну теплицю на його заводі в Каміго для вирощування полуниці, де виробляються двигуни для Toyota Crown та моделей Lexus.

Полуницю та помідори чері, вирощені на фермах, безкоштовно пропонують у їдальнях. Зазначається, що японський автовиробник хоче використати свій досвід, щоб побачити, як він може допомогти сільському господарству у створенні ефективних сільськогосподарських систем.

Зазначається, що Toyota вирощує свої плоди, використовуючи рожеві світлодіоди. Компанія прибрала зелений відтінок з теплиць, надавши вогням унікального кольору. Насправді зелені тони не потрібні для фотосинтезу.

Японська компанія - не єдиний автовиробник, який вивчає нові способи скорочення викидів. Раніше цього року Stellantis оголосила про підписання угоди з Vulcan Energy Resources щодо вивчення використання геотермальної енергії на одному зі своїх заводів.

Aston Martin також оголосив про досягнення вуглецево-нейтрального виробництва на двох підприємствах. Компанія реалізує амбітний план щодо досягнення нульових виробничих операцій до кінця десятиліття.


Источник: Autogeek
Фото: Motor1
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015