В Україні спростили процедуру працевлаштування водіїв екстреної меддопомоги

21:04 21.08.2023
В Україні спростили процедуру працевлаштування водіїв екстреної меддопомоги

Кабмін ухвалив постанову, якою передбачена можливість спрощеної процедури працевлаштування для водіїв екстреної медичної допомоги (ЕМД) та медицини катастрофі. Дане рішення діятиме до кінця воєнного стану та рік після його припинення. Про це пише пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

У МОЗ зазначили, що ухвалене рішення передбачає, що для працевлаштування, майбутній водій ЕМД мав протягом останнього року працювати водієм автівки певної категорії. Також він зобов'язаний пройти спеціальну підготовку та стажування (один місяць) і лише після цього зможе братися до роботи.

У відомстві наголосили, що до цього рішення майбутні водії повинні мати три останні роки безперервного досвіду на автівці відповідної категорії та після цього проходити ще шість місяців підготовки та стажування.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час засідання Уряду наголосив, що під час повномасштабного вторгнення РФ українські бригади ЕМД та медицини катастроф працюють на межі своїх можливостей.

«До звичних цілодобових викликів додалися щоденні надзвичайні ситуації - порятунок людей на місцях ворожих «прильотів» та перевезення їх до медзакладів. Окрім того, бригади першими виїжджають на деокуповані території, де в екстремальних умовах надають пацієнтам необхідну медичну допомогу. Тому зараз вкрай важливо прибрати зайву бюрократію та підсилити центри «екстренки» кваліфікованими водіями», - підкреслив він.

У МОЗ підкреслили, що бригада ЕМД та медицини катастроф потребують доукомплектування водіями.

«Станом на кінець минулого року вони були укомплектовані водіями на 79%, більше 20% з цих водіїв - люди пенсійного віку», - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що для цілодобового забезпечення українців якісною меддопомогою, за добу на одній автівці «екстренки» має працювати чотири бригади, відповідно - чотири водії.


Источник: ZN.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015