Stellantis планує інвестувати у літієвий проєкт у Каліфорнії

19:37 19.08.2023
Stellantis планує інвестувати у літієвий проєкт у Каліфорнії

Автовиробник Stellantis заявив, що інвестує понад $100 млн у каліфорнійський проєкт Controlled Thermal Resources, що є його останньою ставкою на сектор прямого видобутку літію (DLE) на тлі глобального полювання за новими джерелами металу для акумуляторів електромобілів. Про це пише Reuters.

Інвестиції, оголошені материнською компанією Chrysler і Jeep, з'явилися на тлі переходу до «зеленої» енергетики та Закону про зниження інфляції в США, які викликають занепокоєння, що постачання літію та інших матеріалів можуть не відповідати прогнозам високого попиту на них.

Технології DLE різняться, але кожна з них спрямована на механічну фільтрацію літію з покладів солоного розсолу і, таким чином, уникає необхідності відкритих шахт або великих випарних ставків - двох найпоширеніших, але екологічно складних способів видобутку металу для акумуляторів.

Stellantis, яка заявила, що до 2030 року половина її автопарку буде електричною, також погодилася майже втричі збільшити кількість літію, яку вона купуватиме у Controlled Thermal, збільшивши попереднє замовлення до 65 000 метричних тонн щорічно протягом щонайменше 10 років, починаючи з 2027-го.


Источник: Mind
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015