У США анонсували новий Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

17:03 09.08.2023
У США анонсували новий Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Уміру наближення Monterey Car Week з'являється інформація про нових учасників шоу. Американський виробник гіперкарів Hennessey пообіцяв прем'єру нового родстера Venom F5 Revolution. На його появу натякнули ще у травні. Тоді Hennessey опублікувала у Facebook фотографію голови компанії Джона Хеннессі, що стоїть з Майклом Джорданом поруч із чорним Venom F5. У підписі під фото автомобіль було названо «особливим Venom F5 для особливого друга».

Родстер F5 Revolution - практично повна копія однойменного трекового хардтопу, що дебютував у січні цього року. Він має такий же карбоновий передній спліттер, задній дифузор та регульоване заднє крило з торцевими пластинами.

Незважаючи на відсутність стаціонарного даху в задній частині кузова, підвищується повітрозабірник, з'єднаний із кожухом двигуна. До речі, жорсткий верх родстера, що знімається, виготовлений з композитного вуглецевого волокна та обшитий алькантарою. Важить він трохи більше 8 кг й кріпиться «високоміцними» засувками.

Як стверджується, родстер «повністю перероблений порівняно зі своїм побратимом-купе», але жодних даних про зміни немає. Відомо, що новинка укомплектована тим же 6,6-літровим Twin-Turbo V8, що розвиває 1817 к.с. Даних про максимальну швидкість трекової «дводверки» немає. Базовий гіперкар Venom F5 здатний розігнатися до 483 км/год.

Загалом Hennessey побудує 12 родстерів F5 Revolution за ціною 3 мільйони доларів. Кожен із них вже має власника. Автомобіль на фото - перша з п'яти моделей Bare Carbon з жовтим оздобленням. Він же 18 серпня постане перед відвідувачами The Quail, A Motorsports Gathering у Монтереї.


Источник: Авто Центр
Фото: Motor1
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015