Електромобіль Tesla самозайнявся після кількох місяців на звалищі

16:50 09.08.2023
Електромобіль Tesla самозайнявся після кількох місяців на звалищі

У США сталося дивне загоряння Tesla Model S. Електромобіль спалахнув на звалищі, де він стояв кілька місяців. Про це повідомляє пожежна охорона міста Сакраменто в Каліфорнії.

Саме в цьому місті і сталася пожежа. Tesla Model S запалала самовільно - без будь-якого зовнішнього впливу. Пожежники швидко прибули, проте загасити електрокар виявилося нелегко.

Річ у тім, що пожежі електромобілів супроводжуються хімічною реакцією в батареї, що призводить до виділення величезної кількості кисню. Це підвищує температуру горіння і ускладнює гасіння.

До того ж, автомобілі на звалищі в Сакраменто розміщені дуже тісно. Пожежники боялися, що вогонь з Tesla перекинеться на Ferrari, Porsche, Bentley і Mercedes-Benz, які стоять поруч. Зрештою електрокар підняли навантажувачем і почали заливати водою його батарею.

Загасивши Tesla Model S, пожежники вирішили звернутися до Ілона Маска через Twitter і звернути його увагу на небезпеку, яку приховують батареї електромобілів.

З'ясувалося, що раніше ця Tesla серйозно постраждала від повені у Флориді - авто було затоплено, а його передня частина розбита. Причини займання встановлюються, але основною його версією вважається коротке замикання, спричинене потраплянням води в батарею.

Crews responded for a vehicle fire at a high end auto dismantler. The vehicle was involved in an accident several months ago, and was sitting idle when it spontaneously caught fire in the yard. Crews are unable to move it to a safe location to burn out, the vehicle is blocked in… pic.twitter.com/8ShkbMEQUN

— Metro Fire of Sacramento (@metrofirepio) August 3, 2023

Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015