Поштові марки ОККО та «Повернись живим» зібрали на аукціоні 1,1 млн гривень

14:10 09.08.2023
Поштові марки ОККО та «Повернись живим» зібрали на аукціоні 1,1 млн гривень

Упродовж 2-3 серпня відбувався благодійний онлайн-аукціон з продажу двох унікальних серій марок, створених за ескізами художників, які нині служать у лавах тероборони. Усі залучені завдяки цьому кошти - а це 1 мільйон 120 тисяч 115,24 гривні - будуть перераховані на озброєння бригад ТрО в рамках ініціативи «ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів», яку започаткували мережа ОККО і Фонд «Повернись живим».

Аукціон проводив на своїй сторінці у twitter керівник департаменту аналітики фонду «Повернись живим» Антон Муравейник. Перемогли два найбільших донати - 370 тис. гривень та 167 тис. гривень.

Авторами ескізів марок є нинішні військовослужбовці ТрО Руслан Піхота й Тамара Поліщук. Перший із них відобразив у своїй роботі в манері коміксу типовий шлях бійця ТрО - від початку повномасштабної війни й до майбутньої перемоги. Натомість ілюстрація Тамари Поліщук - це стилізований фрагмент із повсякденної дійсності воїнів, який має назву «У дорозі» і персонажами якого є не лише воїни тероборони, а й їхні чотирилапі друзі. На кожному аркуші марок прошитий код із відеозверненням від авторів малюнків.

Як уже повідомлялося, з 11 квітня мережа ОККО і Фонд «Повернись живим» започаткували ініціативу «ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів», завдяки якій планується закупити 300 мінометів 82-мм калібру, 200 крупнокаліберних кулеметів і 100 автоматичних 40-мм гранатометів для усіх бригад ТрО, які нині захищають нашу державу, - загальною вартістю 400 мільйонів гривень. Для цього мережа ОККО відраховує по 1 грн з кожного проданого літру пального Pulls. Підтримати проєкт також можна, переказавши донат на спецрахунок ініціативи: https://okozaoko.okko.ua.

Станом на 7 серпня акумульовано 58% від необхідної суми.


Источник: OKKO
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015