Харківську розробку для гуманітарного розмінування запустять в масове виробництво

19:26 03.08.2023
Харківську розробку для гуманітарного розмінування запустять в масове виробництво

Машина для підготовки ґрунту до гуманітарного розмінування, розроблена харківськими інженерами, отримала сертифікат відповідності. Тепер можна запускати її масове виробництво. Про це 2 серпня повідомив у соцмережах голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Це дуже важлива подія, адже Харківщина одна з найбільш засмічених боєприпасами областей. Окупанти замінували все: узбіччя, дороги, поля, лісові стежки, рекреаційні зони. Дякуємо вітчизняним інженерам, науковцям, саперам за цей величезний внесок», - заявив він.

Керівник ОВА розповів, що переваги харківської розробки у легкості експлуатації, а також можливості обслуговувати та ремонтувати машину на території України. Вона здатна знешкодити протитанкові або протипіхотні міни та «розтяжки» - поширену систему протипіхотного мінування.

Синєгубов підкреслив, що машина роботизована, тож оператор керує нею з безпечної відстані.

«Вдячні за підтримку першій віцепрем'єр-міністерці Юлії Свириденко та сподіваємося на стимулювання виробників урядом. Переконаний, завдяки таким винаходам значно пришвидшимо розмінування територій Харківщини», - додав посадовець.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015