МВС замовило софт для розпізнавання облич під час іспитів на водійські права

19:04 31.07.2023
МВС замовило софт для розпізнавання облич під час іспитів на водійські права

Головний сервісний центр МВС 19 липня замовив послуги з розробки програмного забезпечення для розпізнавання облич за майже 2,5 мільйона гривень. Про це повідомляє ресурс «Наші гроші» з посиланням на систему «Прозорро».

Новий софт вмітиме розпізнавати обличчя і допомагатиме фотографувати людей під час складання теоретичних іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі водійських прав.

Технологію інтегрують у Національну автоматизовану інформаційну систему, що забезпечує роботу Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС.

Тендер на розробку софта виграла компанія «Оллі транс». Точніше, в тендері брала участь тільки вона, без конкурентів, тож замовлення дісталося їй. Для участі в тендері був потрібен аналогічний досвід за останні два роки.

Ця ж компанія і надаватиме річну гарантійну технічну підтримку софту.

Київською компанією «Оллі Транс» володіє фірма «Оллі Інвест» Каті Фокіної та Максима Хімченка.

Максим Хімченко є автором патенту на «Комплекс відеофіксації транспортних засобів з розпізнаванням номерних знаків і перевіркою за пошуковими реєстрами «Відеоконтроль-Рубіж»», що належить фірмі «Оллі Транс». Саме такі комплекси ще ДАІ, а не Нацполіція закуповувала у фірми за Віктора Януковича.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015