Toyota планує продати акції KDDI для покращення позицій на ринку електромобілів

19:05 30.07.2023
Toyota планує продати акції KDDI для покращення позицій на ринку електромобілів

Toyota Motor Corp заявила, що продасть акцій KDDI на суму $1,8 млрд. Залучені кошти компанія планує спрямувати на зміцнення своїх позицій на ринку електромобілів, зокрема, компанія планує спрямувати кошти в розробки твердотільних батарей. Про це повідомляє Reuters.

Однак компанія не деталізувала очікувані витрати або необхідні інвестиції для реалізації цих планів. Toyota зазначила, що для виживання в умовах жорсткої конкуренції та досягнення середньо- і довгострокового зростання необхідна «велика кількість інвестицій».

KDDI, велика японська телекомунікаційна компанія, викупить акції по 3900 єн за штуку в період з 31 липня до 28 серпня, йдеться в повідомленні, що на 8,7% нижче за ціну закриття KDDI в п'ятницю, яка становила 4271 єну.

Зв'язки Toyota з KDDI сягають кінця 1980-х років, коли Японія лібералізувала свій телекомунікаційний сектор. Автовиробник також брав участь у заснуванні однієї з компаній-попередників KDDI. У 2020 році Toyota заявила, що інвестує 52,2 млрд єн у мобільного оператора, щоб поглибити їхнє партнерство.

Вони також створили бізнес-альянс для досліджень і розробок у таких проєктах, як телекомунікаційні платформи для з'єднання автомобілів і будинків.


Источник: Mind
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015