У Мюнхені закінчуються номерні знаки через популярність електромобілів

23:28 28.07.2023
У Мюнхені закінчуються номерні знаки через популярність електромобілів

У Мюнхені та баварському районі Мюнхен мають намір почати видачу номерних знаків нової серії через зростання популярності електричних автомобілів, мотоциклів і скутерів. Про це повідомляє Munchner Abendzeitung з посиланням на місцеву владу.

Восени 2023 року в Мюнхені збираються додатково видавати номери, що починаються на «MUC», хоча досі транспортні засоби отримували номери, що починаються на «M».

Зростання популярності електромобілів призвело до того, що незабаром можуть закінчитися комбінації для типу знаків, що закінчуються на «Е».

У Німеччині буква «E» позначає транспортні засоби з електричним приводом. Серед інших вона дає право користуватися спеціальними паркомісцями та різними винятками.

У разі офіційного рішення нові номерні знаки присвоюватимуть електромотоциклам і скутерам, у яких квадратні дворядкові номери з літерою «E» у другому рядку.

Планують, що власники отримають можливість обирати між «M» і «MUC», окрім випадків реєстрації електричних легкових або вантажних автомобілів. Останні мають отримати номери на «М».

Спершу ці пропозиції розглянуть і затвердять федеральні та земельні міністерства транспорту Німеччини.


Источник: Європейська правда
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015