У Великій Британії тестують новий тип еклектичної зарядної станції

16:49 27.07.2023
У Великій Британії тестують новий тип еклектичної зарядної станції

Компанія GridServe у співпраці з Cornwall Services встановила на території популярного курортного центру у Великій Британії гігантський концентратор енергії, який забезпечує електроживленням 12 зарядних станцій для електрокарів (EV).

Поєднання акумуляторів та сонячної енергії дозволило встановити Electric Super Hub без необхідності очікування на оновлення мережевого підключення для роботи із зарядними пристроями високої потужності.

Електрична зарядна станція (ЕЗС) на 12 місць знаходиться на жвавому шосе, що веде з Лондона до Лендс-Енду, і є фактичною заміною двох старих електрозарядних станцій потужністю 50 кВт.

Водії EV, що проїжджають повз, можуть скористатися шістьма швидкодіючими зарядними пристроями, потужність яких становить 350 кВт. А пристрої з потужністю 22 кВт призначені для нічної зарядки акумуляторів EV, що зупинилися у готелі Holiday Inn.

На даху суперкомплексу встановлені сонячні батареї, які подають енергію для підтримки мережевого підключення потужністю 100 кВт.

Однак цього недостатньо, щоб задовольнити всі потреби об'єкта споживання електроенергії. Тому в систему вбудований акумулятор потужністю 1 МВт, який на повільно живиться від мережі та швидко розряджається за потреби.

Також допомагає знизити навантаження сонячний навіс над зарядними відсіками, але GridServe сподівається побудувати величезну сонячну мегаватну ферму поряд з Cornwall Services.

В останні кілька місяців центр Electric Super Hub знаходився на етапі тестування та заправляв понад 100 EV на добу в пікові моменти. Наразі, за словами компанії, нова станція відкрита офіційно.

Втім, доки проводяться додаткові тести та оптимізація, тимчасово скорочено роботу швидкої зарядки.

«Ми раді надати першу у Великій Британії інноваційну технологію компанії Cornwall Services її клієнтам», - сказав генеральний директор GridServe Тоддінгтон Харпер.

Компанія сподівається, що ця інноваційна станція стане прикладом для інших, у кого великі мережі занадто повільні, щоб впоратися з попитом, що виникає при переході на EV.

GridServe також розробила план подальшого збільшення потужності на даному об'єкті за рахунок сонячної електростанції, що примикає до нього, яка дозволить надавати до 4 мільйонів миль енергії безпосередньо в електромобілі без викиду вуглецю.


Источник: involta.media
Фото: New Atlas
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015