На продаж виставили рідкісний катер із дизайном Porsche

21:05 26.07.2023
На продаж виставили рідкісний катер із дизайном Porsche

У США на продаж виставили унікальний швидкісний катер із дизайном Porsche. Йдеться про спідбот Kineo 27, рідкісний човен з корпусом deep-V і двигуном від спорткара Porsche 928 S4. Згідно з відкритими джерелами, такі катери хотіли продавати через дилерські центри німецької марки, але проект вийшов настільки дорогим, що навіть його ініціатор під кінець зізнавався, що не може купити човен за роздрібною ціною.

Далеко не все, що носить ім'я Porsche, може їздити дорогами. Так, спеціалізація студії FA Porsche - промисловий дизайн, тому в її портфоліо є побутова техніка, будинки та яхти. Суднами компанія займається давно та плідно. Вона співпрацювала з монегаської Dynamiq і австрійської Frauscher, а в 1980-х спроектувала лаконічний спідбот Kineo 27. У створенні катера брав участь навіть Франк Ріндеркнехт (так-так, той самий), і досі невідомо, скільки «27-х» в реальності було побудовано.

Проте один із катерів зараз продається в Бока-Ратоні, штат Флорида, за 495 тисяч доларів. Це прототип човна для американського ринку з адаптованим для кораблів «атмосферником» V8 5.0 від Porsche 928 S4 і водометним рушієм Castoldi Turbodrive 238. Взагалі, спочатку Kineo 27 замислювався як 1000-сильний спідбот з двома турбодвигунами - але вони просто не помістилися в компактний корпус. Тим часом було побудовано ще як мінімум дві модифікації: зі спареними поршевськими «вісімками» та з двома MerCruiser V8 7.4.

У процесі підготовки до серійного виробництва катер кілька разів модернізували, а компанія Kineo постійно змінювала прописку. За чутками, створення човна коштувало чотири мільйони доларів, що, зрозуміло, позначилося на ціні. У Німеччині «27-й» оцінили у 621 тисячу німецьких марок, вп'ятеро дорожче за Porsche 911 Carrera. Навіть ініціатор проекту доктор Хорст Стросс зізнавався, що не може дозволити собі таку покупку. Загалом ідею благополучно поховали. Але вже за кілька років Kineo 27 переродився у вигляді XPE-27 від Tempest Engineering.


Источник: Мотор
Фото: Carscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015