Мініатюрний Citroen Ami отримає спортивну версію

18:57 25.07.2023
Мініатюрний Citroen Ami отримає спортивну версію

Лінійку Citroen Ami чекає розширення. Компактний міський електромобіль незабаром обзаведеться більш потужною зарядженою версією. Про це стало відомо журналістам французького сайту L'argus.

Джерела в концерні Stellantis повідомили, що спортивний електромобіль Citroen Ami перебуває на початковому етапі розробки і поки що складно сказати, коли саме він з'явиться. Основними конкурентами моделі називають новий Renault Mobilize Duo і майбутній Seat Minimo.

Втім, характеристики Citroen Ami вже стали відомі. Очікується, що потужність мотора збільшать з 8 до 20 к.с. Максимальна швидкість зросте до 80 км/год (у стандартній версії вона обмежена на 45 км/год), однак керувати електрокаром без прав у Франції та низці інших країн ЄС вже не вийде.

Наразі невідомо, чи будуть доопрацьовані ходова та гальма Ami, проте є інформація про батарею електромобіля. Її ємність зросте до 10 кВт.год, що збільшить запас ходу Citroen Ami майже вдвічі - з 75 до 140 км.

У L'argus повідомляють, що інженери Stellantis також експериментують із родичем Citroen Ami - Opel Rocks-extreme. Яскравий концепт-кар оснастили 34-сильним мотором, що дає змогу йому розвинути 90 км/год.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015