Наступні BMW M3 та M4 можуть стати електричними

17:27 22.07.2023
Наступні BMW M3 та M4 можуть стати електричними

Майбутнє M3 і M4, схоже, знаходиться в підвішеному стані, оскільки BMW продовжує розширювати свою лінійку електромобілів. Існують припущення, що гоночні автомобілі, які вийдуть у 2027 або 2028 році, можуть залишитися з бензиновими двигунами або стати повністю електричними.

Ще у 2022 році менеджер з розвитку BMW Франк Вебер натякнув, що наступний M3 може стати електромобілем. Однак у нещодавньому інтерв'ю виданню Drive глобальний бос підрозділу M, Франк ван Меель, прояснив позицію автовиробника. Він зазначив, що версії M3 і M4, що працюють тільки на електротязі, можливі, але тільки в тому випадку, якщо вони виявляться помітно кращими, ніж попереднє покоління.

За словами ван Меела, кожне наступне покоління M має перевершувати ефективність свого попередника. Якщо BMW зможе досягти своїх цілей щодо продуктивності нових автомобілів M, використовуючи виключно електричну силову установку, то наступні M3 і M4 будуть електричними. Якщо ні, то автомобілі залишаться з двигуном внутрішнього згоряння.

«Логіка досить проста», - сказав він. «Але, звичайно, ми намагаємося зробити їх повністю електричними».

Відповідаючи на запитання про кілька варіантів силових агрегатів, ван Меел поспішив відкинути будь-які припущення, що BMW запропонує як бензинові, так і електричні версії з можливістю створення гібридного електромобіля. Він не вважає, що всі три варіанти реалістичні, і зазначив, що BMW віддасть перевагу використанню лише однієї силової установки.

Поточні версії Competition xDrive BMW M3 і M4 використовують 3,0-літровий рядний 6-циліндровий двигун з подвійним турбонаддувом потужністю 503 кінські сили. Показники продуктивності включають розгін від 0 до 60 миль на годину за 2,8 секунди та максимальну швидкість 180 миль на годину. Для порівняння, нинішній BMW i4 розганяється з місця до 60 миль/год за 3,7 секунди, а його максимальна швидкість обмежена 127 миль/год.


Источник: Motor1.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015