Tesla продовжить знижувати ціни на електромобілі

21:07 21.07.2023
Tesla продовжить знижувати ціни на електромобілі

Генеральний директор Tesla Ілон Маск повідомив про можливе продовження зниження цін на електромобілі у зв'язку з тим, що світова економіка переживає турбулентні часи. Про це інформує BBC.

Мультимільярдер зробив ці коментарі після того, як Tesla заявила про зменшення прибутку через жорстку конкуренцію. У минулі місяці компанія знизила ціни на своїх основних ринках, включаючи США та Китай. Це призвело до падіння акцій Tesla на понад 4% під час позабіржових торгів у Нью-Йорку.

Tesla заявила, що її маржа валового прибутку знизилася до 18,2% за квартал, що закінчився у червні, що є найнижчим рівнем за останні чотири роки. Це порівняно з 26,2% за аналогічний період минулого року.

Під час телефонної конференції з аналітиками Уолл-стріт Ілон Маск натякнув, що готовий до подальшого зниження цін, якщо це буде необхідно.

«Одного дня здається, що світова економіка розвалюється, наступного дня все добре. Я не знаю, що в біса відбувається. Ми перебуваємо, я б назвав це, неспокійними часами», - додав Маск.

Професор бізнес-школи Стерна Нью-Йоркського університету Арун Сундарараджан сказав, що інвестори занепокоєні можливим подальшим зниженням цін на продукцію автовиробника: «Це схоже на цінову війну без довгострокової стратегії підвищення маржі, якщо Tesla виграє війну».


Источник: Espreso.tv
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015