Автопілот Tesla зможуть отримати сторонні виробники

18:23 21.07.2023
Автопілот Tesla зможуть отримати сторонні виробники

Генеральний директор Tesla Ілон Маск підтвердив, що автовиробник «обговорює з основними виробниками обладнання використання Tesla FSD».

Tesla Full Self-Driving - це бета-версія вдосконаленої системи допомоги водієві (ADAS), яка може автоматизувати завдання водіння на автомагістралях і міських вулицях. Якщо інші автовиробники захочуть впровадити технологію FSD, їм потрібно буде встановити на борту як програмне, так і апаратне забезпечення Tesla. Підхід Tesla до ADAS і, в кінцевому рахунку, до автономності полягає в тому, щоб покладатися тільки на обробку комп'ютерного зору або камери, а не на ряд датчиків, таких як лідар і радар.

Маск також заявив, що Tesla дозволить переносити програмне забезпечення FSD на нові автомобілі, але тільки в третьому кварталі.

«Це одноразова амністія», - сказав Маск, закликавши покупців розміщувати свої замовлення в третьому кварталі або «в межах розумних термінів доставки». Наразі власники Tesla, які витратили $15 000 на FSD, прив'язані до свого автомобіля і не можуть перейти на нову модель, не втративши доступ до програмного забезпечення.

На даний момент близько 400 000 Tesla мають FSD на борту. Мета автовиробника в збільшенні кількості автомобілів, які використовують суперечливе програмне забезпечення, полягає в тому, щоб отримати більше даних, які ці автомобілі збирають про реальні умови водіння.

Маск наголосив на важливості наявності великої кількості відеоданих для тренування FSD, щоб в кінцевому підсумку досягти повної автономії. На сьогоднішній день автовиробник накопичив 300 мільйонів миль, пройдених на FSD, число, яке, за словами Маска, «дуже скоро буде здаватися надзвичайно малим».


Источник: TechCrunch
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015