На британському заводі Cummins зібрано перший газовий двигун

16:46 18.07.2023
На британському заводі Cummins зібрано перший газовий двигун

Завод Cummins в англійському місті Дарлінгтон вперше за свою 58-річну історію розпочав випуск двигунів, що працюють на природному газі. Йдеться про модель L9N робочим об'ємом 8,9 л, що пропонується у варіантах потужності від 280 до 320 к. с. Цей силовий агрегат відповідає екологічним стандартам Євро 6E і може споживати газ різного типу: стислий, зріджений та відновлюваний (RNG), що виробляється з органічних відходів.

Цей двигун сьогодні активно встановлюється на комерційні автомобілі різних виробників. Зокрема, на міські автобуси, які експлуатуються в Азербайджані, Іспанії, Польщі, Туреччині та Естонії.

Виробництво газових двигунів Сummins L9N перенесено з американського підприємства Rocky Mount Engine у Північній Кароліні. Вони мають багато спільних деталей з дизельними агрегатами L-серії, що дозволяє випускати їх на одній складальній лінії. Зауважимо, що британський завод Сummins щорічно виготовляє до 72 тис. дизельних двигунів. Початок виробництва газових моторів у Дарлінгтоні дозволить покращити логістику, перш за все скоротивши час їхньої доставки до OEM-виробників.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015