Електромобілі Mercedes-Benz переходять на стандарт Tesla

22:01 10.07.2023
Електромобілі Mercedes-Benz переходять на стандарт Tesla

Виробник Mercedes-Benz взяв на себе зобов'язання використовувати роз'єм для зарядки електромобілів Tesla у своїх нових електромобілях. Це зробило компанію Ілона Маска ще на один крок ближче до повного домінування на ринку електрокарів.

Так, із 2024 року німецький автовиробник пропонуватиме своїм клієнтам адаптери, щоб вони могли отримати доступ до станцій Tesla Supercharger, які використовують вилку та розетку Північноамериканського стандарту заряджання (NACS). Із 2025 року Mercedes-Benz почне виробляти електромобілі із зарядним портом Tesla, що позбавить необхідності в адаптері.

Таким чином, німецька компанія приєднується до Ford, GM, Volvo, Polestar та Rivian, що також підтримали роз'єм Tesla, який швидко стає фактичним стандартом зарядки в Північній Америці та Європі. Крім того, Mercedes також є першим німецьким автовиробником, який приєднався до Tesla. Нагадаємо, VW разом із Hyundai, KIA та Stellantis раніше підтвердили, що ведуть переговори з Tesla про прийняття NACS.

Mercedes-Benz також оголосив про свої плани щодо розширення своєї мережі зарядних станцій для електромобілів у Північній Америці до 400 станцій з більш ніж 2500 «потужними зарядними пристроями», які також включатимуть в себе роз'єм Tesla NACS. Компанія планує встановити 2000 станцій з 10 000 зарядними пристроями по всьому світу.


Источник: iXBT.com
Фото: The Verge
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015