Компанія Ford припинила випуск моделі Fiesta

16:49 09.07.2023
Компанія Ford припинила випуск моделі Fiesta

Ford Fiesta пішов в історію. Останній екземпляр зійшов з конвеєра в німецькому Кельні 7 липня. Про це повідомляє видання Autocar.

Дві останні випущені Ford Fiesta відправляться в музеї. Замість хетчбека на конвеєр у Кельні стане новий електрокросовер Ford Explorer.

Заміна Fiesta електричним кросовером символічна - це наочне підтвердження однієї з причин відмови від моделі. Попит на хетчбеки знижується останнім часом і навіть у компактному сегменті покупці обирають кросовери.

Ще недавно хетчбек Ford Fiesta був у лідерах європейського авторинку, а тепер модель не потрапляє в ТОП-10. З цієї ж причини незабаром знімуть з виробництва і Ford Focus.

Другою причиною відмови від моделі називають швидке впровадження нових екологічних норм Євро-7. Вони вимагатимуть встановлення дорогого обладнання, яке призведе до подорожчання бюджетних моделей. Їхня розробка просто стала невигідною й інші автовиробники також відмовляються від компактних авто.

Ford Fiesta випускали з 1976 року і всього зібрано понад 18 мільйонів авто семи поколінь - це одна з найпопулярніших моделей в історії марки. Нинішня генерація Fiesta була представлена в 2017 році.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015