Новий електричний універсал BMW i5 помітили на дорожніх тестах

19:42 04.07.2023
Новий електричний універсал BMW i5 помітили на дорожніх тестах

Презентацію BMW 5-Series нового, восьмого покоління баварська марка розпочала з седана. Офіційно, «п'ятидверка» у кузові G60 дебютувала наприкінці травня. Як очікується, найближчим часом до неї приєднається універсал і також буде доступний з повністю електричною силовою установкою.

Поки Touring EV проходить дорожні тести, про що свідчать шпигунські фото, опубліковані виданням Motor1.

Оскільки передні частини кузовів у автомобілів ідентичні, прототип обклеєний лише до половини. Судячи з дизайну фірмової решітки радіатора, на випробування вийшов «гарячий» варіант M5. Задня оптика у прототипу двоярусна та трохи заходить на двері багажного відділення. Над ними нависає невеликий спойлер, а в задній частині даху видно обклеєний камуфляжною плівкою «акулій плавець».

Силові установки Touring EV розділить із седаном, який, зокрема, доступний у двох електричних модифікаціях. Задньопривідний i5 eDrive40 використовуєте один двигун віддачею 340 к.с. і 430 Нм крутного моменту. Час прискорення з місця до 96 км/год - 5,7 секунди. Максимальна швидкість - 191 км/год.

Повнопривідний i5 M60 xDrive оснащений двома двигунами сукупною віддачею 601 к.с. та 820 Нм. До першої сотні такий седан прискорюється за 3,7 секунди та розвиває максимальну швидкість 230 км/год.

Ємність тягової батареї в обох випадках - 81,2 кВт.год. Запас ходу - 516 км у задньопривідній версії та 582 км у повнопривідній. Універсал із тією ж батареєю проїжджатиме трохи менше.

Також BMW 5 Touring Wagon буде доступний з гібридною силовою установкою. Очікується, що електрифікації зазнає навіть M5. Не виключено, що «гарячий» універсал оснастять агрегатами від повнорозмірного гібридного кросовера BMW XM: 4,4-літровим Twin-Turbo V8 та електродвигуном, інтегрованим у 8-ступінчастий автомат. Сукупна віддача силової установки кросовера - 753 к.с. та 997 Нм. Якою вона буде у універсалу, поки не відомо.

Офіційно дату прем'єри нового BMW 5 Touring Wagon ще не озвучено. До кінця цього року компанія запланувала кілька дебютів. Новий універсал - один із них. Крім того, 2024 року у продажу очікується M5, а це означає, що прем’єра може відбутися вже найближчим часом.


Источник: Autogeek
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015