Tesla Model 3 може отримати нові більш «далекобійні» акумулятори

16:38 02.07.2023
Tesla Model 3 може отримати нові більш «далекобійні» акумулятори

Згідно з нещодавнім неофіційним повідомленням з Китаю, майбутня оновлена Tesla Model 3 RWD матиме модернізовану батарею. У статті йдеться про те, що версія початкового рівня буде оснащена літій-іонними батареями CATL M3P. CATL вже кілька років є постачальником LFP-батарей для деяких версій початкового рівня Model 3/Model Y від Tesla.

Очікується, що новий блок буде зберігати близько 66 кВт.год енергії, порівняно з 60 кВт.год LFP сьогодні (і 55 кВт.год раніше в початковій версії). Ці додаткові 6 кВт.год (або 10%) можуть збільшити запас ходу CLTC з 346 миль (556 км) до приблизно 380 миль (понад 610 км).

До речі, нові батареї CATL M3P також можуть бути використані в оновленій Tesla Model Y (кодова назва Juniper), яку, за чутками, планують представити у 2024 році. Згідно з повідомленням, батарея буде зберігати 72 кВт.год.

Тим часом, попри відсутність офіційного підтвердження щодо Tesla Model 3 Highland, вважається, що вона вже не за горами і незабаром може розпочати виробництво на заводі Tesla Giga в Шанхаї. Як повідомляється, зараз тривають випробування тестових автомобілів.

За неофіційною інформацією, виробництво може розпочатися у вересні 2023 року, щоб вийти на ринок до кінця цього року.

Нова батарея - це, звичайно, лише одна з багатьох можливих змін, які будуть внесені в автомобіль. Інші повідомлення вказують на те, що модель буде трохи довшою, спортивнішою та витонченішою, ніж раніше.

Загальна стратегія полягає в тому, що Tesla працює над новою Model 3, щоб збільшити свої продажі або, принаймні, запобігти їх зниженню, оскільки дана модель вже достить тивалий час присутня на ринку і потребує оновлення.

Цілком можливо, що інші нові версії Tesla Model 3 матимуть структурні акумуляторні батареї з новими циліндричними акумуляторними елементами типу 4680 (які зараз використовуються в Tesla Model Y AWD). Наразі нічого не можна сказати точно, оскільки Tesla не коментує чутки про Highland/Juniper.


Источник: InsideEV
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015