Опубліковано перші шпигунські фото нового електричного Renault Scenic

17:17 29.06.2023
Опубліковано перші шпигунські фото нового електричного Renault Scenic

Надзвичайно популярний компактний мінівен Renault Scenic повернеться на європейський ринок у вигляді електромобіля E-Tech. З'явилися перші шпигунські знімки з тестувань електрокара і по ним можна «окреслити» доволі точний вигляд новинки, попри щільний камуфляж.

Команда інженерів Renault дуже постаралася з камуфляжною плівкою та додатковими панелями, щоб приховати вигляд Scenic E-Tech. Він має гладкий «ніс» із трапецієподібним повітрозабірником у нижній частині спереду. Фари тонкі і межують з капотом.

У профіль Scenic E-Tech демонструє короткі звиси по обидва боки. С-подібна стійка нахилена під кутом, що не дає задній частині виглядати занадто прямокутною. Над заднім вікном нависає спойлер. Важкий камуфляж приховує багато деталей ззаду. Задні ліхтарі ледь помітні. Фотографії не дають змоги добре роздивитися салон.

Дизайн Scenic E-Tech нагадує концепт Renault Scenic Vision 2022 року. Шоу-кар має гостріші лінії кузова, ніж ті, що видно на автомобілі на цих шпигунських знімках. Якщо попередні моделі Scenic вписувалися в європейський сегмент MPV, то концепт більше схожий на кросовер.

Концепт оснащувався 215-сильним електродвигуном від Megane E-Tech і батареєю на 40 кіловат-годин. Крім того, під підлогою розташовувався водневий паливний елемент потужністю 16 кВт для зарядки акумуляторної батареї.

Тоді в Renault заявили, що серійна версія концепту Scenic Vision з'явиться у 2024 році. Вона буде побудована на платформі CMF-EV і, ймовірно, втратить водневий «подовжувач» запасу ходу. Всі ознаки вказують на те, що це буде саме той автомобіль, який ми бачимо на цих нових шпигунських знімках.

Renault зняла з виробництва Scenic у 2022 році після того, як модель почала «страждати» від падіння продажів. Крім того, європейський сегмент MPV втрачав популярність, а кросовери ставали все більш модними.

Renault представила Scenic у 1996 році. Модель першого покоління виявилася успішною: за час виробництва було продано понад 2,8 мільйона екземплярів. Компанія навіть випустила чудернацький Scenic RX4 із заниженою підвіскою та додатковим обвісом кузова.


Источник: Motor1
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015