Туреччина залишається головним напрямком для російського ДП

13:21 28.06.2023
Туреччина залишається головним напрямком для російського ДП

Згідно з даними Refinitiv Eikon, Туреччина знову стане основним пунктом експорту російського дизельного пального в червні, тоді як загальні постачання зростуть після сезонного ремонту НПЗ.

За даними Refinitiv, оціночна потужність первинної переробки нафти в Росії в автономному режимі в червні може скласти 4,029 млн тонн проти 4,95 млн тонн у травні.

Оскільки повне ембарго ЄС на російські нафтопродукти набуло чинності з 5 лютого, трейдери переспрямували експортні постачання дизельного пального з російських портів в Африку, Азію й на Близький Сход замість Європи, яка раніше була основним покупцем.

За даними Refinitiv, у червні до сьогодні Росія спрямувала в Туреччину близько 0,9 млн тонн дизелю проти 1 млн тонн попереднього місяця.

Близько 320 тис. тонн із них усе ще перебувають у дорозі, а порт розвантаження ще не підтвердженио.

Згідно з даними Revinitiv, Бразилія також є одним із головних напрямків російського морського експорту дизельного пального, загальний обсяг якого становить близько 280 тис. тонн з початку цього місяця проти 450 тис. тонн у травні.

З червня до сьогодні близько 550 тис. тонн ДП попрямували з російських портів в Африку, в основному в Гану, Марокко й Того.

У травні завантаження дизелю з російських портів в Африку становили близько 575 тис. тонн, показали розрахунки Reuters на основі даних Refinitiv.

Згідно з даними Refinitiv, майже 375 тис. тонн російського дизельного пального призначено в червні для завантаження з судна на судно поблизу грецького порту «Каламата», а також поблизу Мальти. Кінцеві пункти призначення цих вантажів поки невідомі. Більшість цих вантажів потрапляє в Туреччину й країни Близького Сходу, повідомили джерела на ринку.

У травні Росія спрямувала близько 410 тис. тонн дизелю в Саудівську Аравію, але поки що в червні вантажів у цьому напрямку немає, свідчать дані Refinitiv.

Усі наведені вище дані про доставку стосуються місця відправлення вантажу.


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015