В Україні посилять контроль за обігом пального

23:38 27.06.2023
В Україні посилять контроль за обігом пального

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив про розробку законопроекту, який посилить контроль за обігом нафтопродуктів в Україні.

Про це він повідомив на засіданні Тимчасової слідчої комісії (ТСК) по нелегальному ринку пального, передає кореспондент enkorr.

Він зазначив, що за три місяці правоохоронці непогано відпрацювали міні-нпз.

«З 22-х питань (міні-НПЗ - ред.) залишилося по 2-3, на які відповіді також будуть. Декілька вже під кримінальними справами, деякі вже припинені, обладнання вирізане. Два очікують позбавлення ліцензій», - зазначив він.

При цьому, з його слів, з нелегальними АЗС ситуація все ще незадовільна.

«Відверто недостатня робота БЕБ. До кінця тижня очікуємо завершення відпрацювання частини чорного списку «бочок», - зазначив він.

Однак, на його думку робота податкової іде у правильному напрямі щодо трейдерів із низьким податковим навантаженням.

«Очевидно, що ця робота пожвавилися і буде ще більш системною. Окремі питання потребують законодавчого врегулювання. Готуємо законопроект», - резюмував він.

Нагадаємо, на початку травня 2023 року Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Державніи? податковіи? службі провести перевірки всіх об’єктів роздрібної торгівлі пальним, міні-НПЗ і компаній-покупців газоконденсату й розчинників.


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015