Опубліковано перелік областей де побудують перші платні дороги в Україні

16:35 24.06.2023
Опубліковано перелік областей де побудують перші платні дороги в Україні

Перші платні дороги в Україні можуть з'явитись у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Одеській та Полтавській областях, для них зараз готується техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) за кошти бюджету.

Про це повідомив голова Держагентства відновлення та розвитку інфраструкутри Мустафа Найєм на круглому столі «Транспорт, логістика та інфраструктура», що відбувся на полях Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні.

«Наразі робимо ТЕО для Дніпропетровської, Київської, Львівської, Одеської та Полтавської областей. І це ТЕО зараз готується за рахунок бюджетних коштів. Загальна вартість проєкту складе близько $6,5 млрд», - сказав він.

За його словами, це один із найперспективніших проєктів в Україні.

«Ми почали працювати над ним ще до повномасштабного вторгнення. Цього поки що немає, але ми фактично зареєстрували законопроєкт, який дозволяє нам це зробити», - повідомив очільник Держагентства.

За його словами, реалізацію проєкту буде розпочато одразу ж після появи партнерів, і вже зараз в участі зацікавлені компанії з Євросоюзу.

На цьому ж круглому столі віцепрезидент Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у Європі, Латинській Америці та Карибському басейні Альфонсо Гарсіа Мора (Alfonso Garcia Mora) повідомив, що Міністерство відновлення, Агентство відновлення та IFC на полях конференції в Лондоні підписали меморандум про взаєморозуміння для розвитку системи платних доріг, що, на його думку, стане критично важливим аспектом.


Источник: Цензор.НЕТ
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015