Volkswagen побудував перший мільйон електромобілів на власній платформі MEB

15:46 24.06.2023
Volkswagen побудував перший мільйон електромобілів на власній платформі MEB

Німецький концерн Volkswagen прозвітував про досягнення важливої віхи - 1 мільйон електромобілів на платформі MEB. Наразі на ній базуються щонайменше 14 моделей п'яти брендів: Audi, Cupra, Skoda, Volkswagen та Volkswagen Commercial Vehicles.

Серед них Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq, Audi Q4 e-tron та нещодавно представлений електричний седан Volkswagen ID.7. У Європі та Китаї продажі нового флагмана стартують цієї осені, у США - у 2024 році.

Також на платформі MEB побудований електричний кросовер Ford Explorer, розроблений спеціально для європейського ринку. Здобути архітектуру Volkswagen хотів і американський стартап Fisker. Але пізніше було вирішено використати власну технологію Magna.

Для автомобілів на базі MEB доступні два електродвигуни. Один з них - безщітковий з постійними магнітами APP310, який здатний розвивати до 310 Нм крутного моменту. Другий - представлений у квітні цього року АР550 з максимальним крутным моментом 550 Нм. У оновленого Skoda Enyaq такий двигун видає 282 к.с.

Архітектура MEB була представлена у 2018 році, коли концерн прискорив реалізацію своєї стратегії електрифікації. Наразі у розробці наступна її ітерація - MEB+. Вона дозволить заряджати батареї струмами потужністю 175-200 кВт. Нинішня версія архітектури забезпечує заряджання при 135-170 кВт. Запас ходу зросте із нинішніх 550 км до 700 км.

? one million cars, one platform!?
Celebrating our electric vehicle platform, MEB, with five brands!

? By now, Audi, Cupra, Skoda, Volkswagen & Volkswagen commercial are pushing 8 factories in China, Europe & US
? More 2 come:
small MEB-family w/ Cupra, Skoda & Volkswagen! pic.twitter.com/lOS9cUZpD8

— Volkswagen Group (@VWGroup) June 16, 2023

Источник: Autogeek
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015