Toyota перестане продавати бензинові та дизельні авто в Європі

17:48 23.06.2023
Toyota перестане продавати бензинові та дизельні авто в Європі

Toyota збирається припинити випуск бензинових та дизельних автомобілів для європейського ринку з 2035 року. Японський бренд зосередиться на випуску електромобілів. Про це повідомили на сайті Automobilwoche.

Попри те, що Toyota визнає відставання від конкурентів у галузі виробництва електромобілів, бренд не збирається їм поступатися. До планів компанії входить створення лінійки електричних моделей для різних сегментів.

У Toyota заявили, що виробництво гібридів та автомобілів продовжиться протягом наступного десятиліття. До 2030 року бренд збирається випускати 1,7 мільйона електромобілів щорічно.

Через заборону автомобілів з ДВЗ в Європі з 2035 року Toyota відмовиться від випуску таких автомобілів для цього ринку. При цьому водневі моделі не є пріоритетними, оскільки в європейських країнах водневі заправні станції зустрічаються рідко.

Також Toyota не підтримує стандарт зі шкідливих викидів Євро-7, який був запропонований Європейським Союзом. Представники бренду вважають, що виробництво бензинових та дизельних автомобілів з дотриманням цих норм стане надто дорогим.

Головний європейський операційний директор Toyota Метт Харрісон заявив, що з 2035 року бренд випускатиме лише електромобілі для Європи. Виробник також зосередиться на виробництві акумуляторних батарей.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015