Mercedes-Benz планує використати на своєму виробництві 200 тис. тонн зеленої сталі

20:25 22.06.2023
Mercedes-Benz планує використати на своєму виробництві 200 тис. тонн зеленої сталі

Німецький автоконцерн Mercedes-Benz планує використати на своєму виробництві приблизно 200 тис. тонн «зеленої сталі» на рік до 2030 року. Це частина загального плану концерну щодо зниження викидів вуглекислого газу на виробництві до нуля до 2039 року.

Поставлятимуть «зелену сталь» Mercedes-Benz австрійська Voestalpine, німецькі Thyssenkrupp Steel та Salzgitter, італійська Arvedi та компанія H2 Green Steel, стартап шведської SSAB. Всі ці компанії ще тільки розпочали будівництво своїх потужностей з виробництва «зеленої сталі», але введення їх в експлуатацію заплановано приблизно в один час, протягом 2025-2026 років.

Конкретні дані щодо операцій з Mercedes-Benz поки що опублікував лише H2 Green Steel. Стартап підписав з концерном контракт на постачання 50 тис. тонн «зеленої» сталі на рік зі свого заводу, що готується до запуску в Швеції.

У червні 2023 року про закупівлю декарбонізованої сталі також домовилися американський концерн General Motors та корпорація ArcelorMittal. Однак у цьому випадку йдеться не про «зелену сталь», а про сталь марки XCarb. При її виробництві викиди вуглекислого газу мінімальні, але не нульові.

ArcelorMittal випускає сталь марки XCarb на меткомбінаті Dofasco у Канаді. Спеціально для цього там встановлено електродугову піч потужністю 1,36 млн. тонн на рік. На підприємстві працює доменна піч продуктивністю 3 млн. тонн на рік, але корпорація вже готується замінити її на ЕДП на 2,54 млн. тонн.


Источник: Minprom
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015