Преміум-сегмент в Україні продовжує зростати

20:03 22.06.2023
Преміум-сегмент в Україні продовжує зростати

За перші 5 місяців поточного року в Україні було продано 5,2 тис. нових легкових автомобілів преміального сегменту. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року саме цей сегмент став основним драйвером зростання в нашій країні, демонструючи посилення попиту в 2,3 рази.

Якщо в минулому році за перші 5 місяців доля автомобілів Premium сегменту складала 14,5% нового авторинку, то в поточному році таких автомобілів вже стало більше 22%. Зростання - на 130%, коли в цілому по ринку продажі зросли на 51%.

Цікаво, що в сегменті кросоверів та позашляховиків доля преміальних автомобілів ще вища - 23,2% проти 16,3% рік тому.

В цьому році найбільш популярними автомобілями Premium-сегменту в Україні стали автомобілі BMW - кожен третій проданий преміальний автомобіль - саме баварського бренду. Зростання продажів - теж вражає - більше ніж в 3,3 рази! На другому місці - автомобілі Mercedes-Benz із двократним зростанням. На третє місце вийшли автомобілі Lexus, які додали більше ніж в 4 рази у порівнянні з минулим роком.

Також додають в продажах майже всі ТОП-моделі преміального сегменту. В ТОПі, звісно, кросовери: Mercedes-Benz GLE (+144%), BMW X7 (+383%), BMW X5 (+158%) тощо.

Зауважимо, що найбільша доля Premium в нашій країні зафіксована в Одесі та області - 35% авторинку. Тобто навіть більше, ніж кожен третій автомобіль на Одещині, - з преміального сегменту. Також більш високі показники зафіксовані у Львівській області (28%), на Волині (26%) та Києві (24%).


Источник: AUTO-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015