KIA готує електричну альтернативу Sportage

21:24 20.06.2023
KIA готує електричну альтернативу Sportage

Компактний електричний кросовер KIA EV5 готується до офіційного дебюту, запланованого на четвертий квартал цього року. У компанії новинку позиціонують як альтернативу паливного Sportage.

Концептуальну версію моделі виробник представив у березні цього року на Дні електромобілів. Його сучасний дизайн та неординарне оснащення високо оцінили експерти у галузі. Новинка займе нішу у лінійці KIA нижче за флагманський трирядний EV9.

Електромобіль отримав м'язистий квадратний кузов з різкими рубаними гранями і вертикальним дахом. Фари двоярусні світлодіодні, а задні ліхтарі набули С-подібну форму. Ефектні пороги та колеса з оригінальним аеродинамічним дизайном доповнюють стильний образ кросовера.

Салон просторий і комфортний, оснащений передовими системами. Він максимально гнучкий та може змінювати конфігурацію залежно від потреб власника. Чи всі ці опції будуть реалізовані на серійній моделі, поки що невідомо.

У рух новий KIA EV5 наводитиме два електромотори. Запас ходу до 480 км забезпечить батарея на 77,4 кВтг. Також буде доступна функція двонаправленої зарядки. Вартість новинки починатиметься від 50 тисяч доларів. Її основними конкурентами є Toyota bZ4X, Nissan Ariya та Volkswagen ID.4.

Дебют серійної версії EV5 пройде у Китаї у четвертому кварталі цього року. У виробництво електричний кросовер запустять до кінця року. На світовий ринок він вийде у першій половині 2024 року.


Источник: Авто Центр
Фото: KIA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015