Оновлений VW Golf GTI втратить механічну коробку передач

17:44 17.06.2023
Оновлений VW Golf GTI втратить механічну коробку передач

Оновлений Volkswagen Golf має вийти у 2024 році. Очікується, що оновлення в середині циклу включатиме незначні зміни в зовнішності та оновлений інтер'єр. Однак, залежно від результатів нового європейського законодавства, найрадикальнішою зміною може бути вімова від механічної коробки передач.

Законодавство, відоме як правила викидів Євро-7, регулює викиди вуглекислого газу транспортними засобами з двигунами внутрішнього згоряння. За даними Volkswagen, з механічною коробкою передач Golf GTI «виробляє» 162 г/км CO2 порівняно зі 160 г/км для автоматичної версії. Це дуже невелика різниця, але вона значно впливає на квоти викидів автовиробника.

З цієї причини, зокрема, законодавство Євро-7 зазнало значної критики з боку провідних автовиробників. Генеральний директор Stellantis Карлос Таварес назвав нові стандарти «марними», оскільки вони негативно вплинуть на ціни автомобілів і не принесуть користі для споживачів та навколишнього середовища. Volkswagen також критикував нові норми, заявивши, що або припинить виробництво деяких моделей, таких як Skoda Fabia та Volkswagen Polo.

У Європі Golf з автоматичною коробкою передач коштує приблизно на 1500 євро більше, ніж автомобіль з механічною коробкою передач. Ця сума може бути незначною порівняно з ціною Golf GTI, яка стартуэ з 31 000 доларів. Однак, для декого це не просто додаткова вартість, а зміна, яка завершує майже 50-річну історію оригінального хот-хетча з механічною коробкою передач.

Оригінальний GTI дебютував у 1975 році як продуктивна версія Mk1 Golf. Спочатку він був оснащений чотириступінчастою механічною коробкою передач з низьким передаточним числом, а в 1979 році він отримав п'ятиступінчасту коробку передач. До того часу, як він потрапив до США у 1983 році, він отримав низку вдосконалень. З 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 110 кінських сил, він був швидким для своєї епохи, розганяючись з місця до 100 км/год за 9,0 секунд і досягаючи максимальної швидкості 113 миль/год.

Невідомо, чи вплине законодавство Євро-7 на доступність Golf GTI з механічною коробкою передач у США. Також, якщо законодавство все ж буде змінено, невідомо, чи залишить Volkswagen механічну коробку передач в Європі. Однак Volkswagen - одна з багатьох компаній, які планують відмовитися від механічних коробок передач. Оскільки наступний Golf не планується випускати з ДВЗ, ця зміна може відбутися навіть раніше, незалежно від того, яким буде результат законодавчих змін.


Источник: Motor1
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015