KIA назвала гібриди безперспективними

22:24 13.06.2023
KIA назвала гібриди безперспективними

Топ-менеджери австралійського офісу KIA зійшлися на думці, що планін-гібриди - тупикова технологія. PHEV не має перспектив розвитку, оскільки цю концепцію складно продати. Споживачі не розуміють суті плагін-гібридів і в Австралії бензин-електричні системи не користуються популярністю. Проте повністю відмовлятися від PHEV у місцевому офісі KIA не поспішають.

Гендиректор KIA Australia Демієн Мередіт повідомив, що сам їздить на плагін-гібриді, оскільки працює в десяти кілометрах від будинку. При такому розкладі на заправках вдається заощаджувати: все, що потрібно, це регулярно заряджати автомобіль від розетки. Однак Мередіт погоджується, що іншим людям технологія може не підійти.

Топ-менеджер KIA поділився статистикою продажів PHEV в Австралії: виявилося, що у травні на Зеленому континенті було продано менше 800 «розеткових» гібридів. Для порівняння продажі електромобілів перевищили позначку 8100 штук. У локальній гамі KIA тільки один плагін-гібрид, - Sorento PHEV - і припиняти його продажі не планують. Більше того, до кінця року на модель підвищать квоти.

Скепсис компанії KIA до планін-гібридів розділяють у Mercedes-Benz. Півтора роки тому німецька марка припинила розробку принципово нових бензино-електричних моделей, щоб сфокусуватися на повноцінних електромобілях.


Источник: Мотор
Фото: Car Expert
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015