У Єгипті понад 100 тис автомобілів з ДВЗ перетворять на електрокари

17:57 09.06.2023
У Єгипті понад 100 тис автомобілів з ДВЗ перетворять на електрокари

В Єгипті понад 100 000 автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння будуть переведені на електроприводи. Вища рада з будівництва транспортних засобів країни схвалила ініціативи двох національних компаній, що займаються електромобілями.

Згідно з повідомленням, стартап Shift EV і платформа електронної мобільності BluEV отримали зелене світло для своїх відповідних проектів з переобладнання. Обидві компанії базуються в Каїрі. За даними єгипетського новинного порталу Ahram Online, лише Shift EV має переобладнати 100 000 автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння на електроприводи протягом наступних п'яти років, у тому числі 80 000 пікапів і 20 000 мінівенів. Ініціатива BluEV, з іншого боку, передбачає переобладнання дво- і триколісних транспортних засобів, для яких BluEV хоче запропонувати лізинг акумуляторів і мережу станцій заміни батарей. Кількість тут не згадується.

Уряд Єгипту відреагував на намічений на 2022 рік поворот у розвитку автомобільної галузі, запустивши національну стратегію розвитку автомобільної промисловості країни, в тому числі виробництва електромобілів. Як пише вищезгаданий портал, у жовтні 2022 року Сенат країни також схвалив законопроект про створення Вищої ради з питань автомобільного виробництва та створення фонду для фінансування екологічно чистої індустрії електромобілів в Єгипті. Ця рада тепер також визначила курс для двох проєктів з переобладнання.

Як і коли саме мають розпочатися ці проекти, з повідомлення ЗМІ не зрозуміло. Серед іншого, залишається незрозумілим, за якими критеріями відбиратимуться автомобілі, скільки коштуватиме переобладнання і якими технологіями будуть оснащені транспортні засоби.


Источник: Electrive
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015