Глобальний продаж електромобілів у світі зріс у першому кварталі

19:18 07.06.2023
Глобальний продаж електромобілів у світі зріс у першому кварталі

Згідно звіту компанії TrendForce, продаж транспортних засобів на нових джерелах енергії (NEV) у світі, включаючи електромобілі, гібриди з можливістю зовнішньої зарядки та електротранспорт на водневих паливних елементах, у першому кварталі зріс на 28% до 2,656 млн автомобілів. Аналітики вважають, що продажі електромобілів продовжать зростати і попит буде ще вищим.

Продаж «чистих» електромобілів становив 1,942 млн автомобілів, що означає зростання на 26%, а продаж гібридних автомобілів із зовнішньою зарядкою збільшився на 34% до 711 тисяч автомобілів порівняно з попереднім роком.

Стратегія Tesla щодо зниження цін на їхню продукцію призвела до рекордних продажів компанії в цьому кварталі. Tesla реалізувала 423 тисячі електромобілів, і їхня частка на ринку збільшилася до 26%. Зниження цін мало негайний ефект, оскільки раніше частка компанії становила менше 20%.

На другому та третьому місцях у рейтингу знаходяться китайські виробники BYD та Wuling відповідно. Однак друга компанія, насамперед відома своїми економічними міні-електромобілями, зазнала зниження продажів та реалізувала менше 80 тисяч автомобілів у першому кварталі. Це падіння насамперед пов'язане із напливом конкурентів на ринок недорогих міні-автомобілів. До списку лідерів також увійшли багато відомих світових автоконцернів: Volkswagen (5-е місце), Hyundai (6-е місце), BMW (7-е місце), Mercedes-Benz (8-е місце) та KIA (9-е місце).

BYD продовжує домінувати на ринку гібридних автомобілів із можливістю зовнішньої зарядки, займаючи 37% ринку. Друге місце в цій категорії посіла компанія Li Auto з часткою ринку 7,3%, що пропонує різні моделі гібридних автомобілів. Її квартальні продажі досягли 52 000 одиниць. У BMW, Mercedes-Benz і Volvo знизилися продажі в порівнянні з попереднім роком, але вони все ж таки входять до п'ятірки лідерів.

Аналітики TrendForce впевнені, що продажі автомобілів на нових джерелах енергії продовжуватимуть зростати, оскільки багато країн роблять зусилля для зниження викидів вуглецю. Це відкриває нові можливості для автовиробників, хоча у другій половині року можлива деяка турбулентність через високу інфляцію, зростання відсоткових ставок та потенційне скорочення витрат покупців. Проте аналітики очікують, що електромобілі і гібриди, що підключаються, стануть більш популярними, ніж прогнозувалося раніше.


Источник: Україна Електро
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015