Стало відомо коли Hyundai випустить літаючий автомобіль

21:18 05.06.2023
Стало відомо коли Hyundai випустить літаючий автомобіль

Hyundai хоче підняти свої літаючі автомобілі у небо до кінця цього десятиліття. Про це в інтерв'ю Top Gear сказав голова британського підрозділу компанії Майкл Коул. Шанси реалізувати цей проєкт досить суттєві, хоча масштаби польотів можуть виявитися не надто великими.

На думку топ-менеджера, спочатку це будуть повітряні таксі та дрони-доставники, які курсуватимуть містами. Першим містом, якому Hyundai планує запропонувати рішення міської повітряної мобільності, стане Ковентрі.

Запуск літального апарату для перевезення вантажів, а можливо, й пасажирів, обговорюється з міською радою Ковентрі та урядом Великої Британії. З цією метою буде створено центр літаючих автомобілів з вертикальним злітом та посадкою (eVTOL) під назвою «Air One». Він стане першим кроком на шляху до міської повітряної мобільності.

Свій автономний літальний апарат Hyundai Motor Group продемонструвала на CES 2020. А в 2022 році американська компанія Supernal, що належить Групі, показала концепт електричного літаючого автомобіля на акумуляторній батареї для міських перельотів.

Презентація схожого на вертоліт eVTOL відбулася на міжнародному авіасалоні у Фарнборо. Концепт мав п'ятимісну кабіну. У конструкції заявлено широке використання вуглецевого волокна та пластика, що переробляється. Це дозволило знизити вагу літального апарату.

Також компанії працює над далекобійним літаючим автомобілем на водневих паливних елементах. Він з'явиться наступного десятиліття.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015