Tesla знову відкрила попередні замовлення на модель Roadster

20:40 04.06.2023
Tesla знову відкрила попередні замовлення на модель Roadster

Компанія Tesla знову приймає замовлення на «довгобуд» Roadster. Форма для замовлення електричної дводверки з'явилася на офіційному сайті Tesla 1 червня: там бажаючим пропонують внести передоплату в розмірі п'яти тисяч доларів, щоб зарезервувати свій екземпляр. Повна ціна автомобіля складає 45 тисяч доларів. При цьому точного терміну випуску моделі Tesla досі не озвучила.

На щорічних зборах акціонерів у травні глава Tesla Ілон Маск заявив про чергову зміну дати появи «другого» Roadster. За його словами, проектування планується завершити до кінця цього року, а серійне виробництво компанія сподівається розпочати наприкінці 2024-го.

До цього запуск Roadster неодноразово відкладали. Модель представили ще у 2017 році з наміром поставити її на конвеєр через три роки. Однак через пандемію та проблеми з поставками комплектуючих дебют відклали на 2022-й, а потім на 2023-й і, нарешті, на 2024-й.

Крім цього, Roadster - нішевий автомобіль, який Маск назвав «навіть не вишнею на торті, а вишнею на вишні». А тому він не входить до пріоритетних проектів для Tesla, яка націлена на нарощування обсягів продажів масових моделей. Крім того, у компанії є ще один «довгобуд» - гучний електропікап Cybertruck, за який багато клієнтів вже внесли завдаток.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015