Техогляд авто за новими правилами: скільки мають заплатити українці

16:26 04.06.2023
Техогляд авто за новими правилами: скільки мають заплатити українці

Уже незабаром в Україні запрацюють оновлені правила технічного огляду транспортних засобів. Чимало категорій, які були звільнені від нього раніше, тепер будуть змушені проходити ТО.

Журналісти поцікавились, скільки буде коштувати процедура для різних категорій громадян. А також яке покарання очікуватиме порушників нових вимог.

У скільки обійдеться ТО

Щоби пройти технічний огляд, власнику транспортного засобу потрібно буде звернутись на будь-яку сертифіковану СТО. Такі є в усіх містах України. Після його проходження власник отримає електронний сертифікат. А коштувати послуга буде відповідно до категорії ТЗ:

Які потрібні документи

Універсального пакету документів для всіх транспортних засобів не існує. Проте є кілька паперів, які автовласнику потрібно буде пред’явити обов’язково. До них належать:

Якими будуть штрафи за непроходження ТО

Оскільки техогляд знову стане обов'язковим для більшості водіїв, то за порушення цієї вимоги буде накладатись покарання. Здебільшого йдеться про штрафи. Ось якими будуть їх орієнтовні суми:

Які категорії авто можуть не проходити

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 19 травня прийняв зміни до правил проходження технічного огляду транспортних засобів. Метою урядовців було зменшити кількість зловживань під час цієї процедури, унеможливити отримання фальшивого документу. Це має завадити виходу на вулиці наших міст несправних машин, автобусів та вантажівок.

Перелік видів транспортних засобів, яким доведеться регулярно проходити ТО став досить великим. Але, як з'ясувалось, залишились і категорії, звільнені від цієї процедури. Їхні власники можуть пройти її добровільно.

Категорій таких лише дві. До них належать:

Втім, якщо ці транспорті засоби рухаються магістральними дорогами, їм все ж доведеться проходити техогляд. Цього вимагає стаття 35 Закону Про дорожній рух, яка регулює це питання. Вона передбачає регулярний ТО для всіх авто, які користуються шляхами цьго типу.


Источник: OBOZREVATEL
Фото: Обозреватель
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015