Toyota збільшить інвестиції в електромобілі на 2,1 мільярда доларів

23:33 03.06.2023
Toyota збільшить інвестиції в електромобілі на 2,1 мільярда доларів

1-го червня Toyota Motor оголосила про додаткові інвестиції у розширення виробництва електромобілів у розмірі 2,1 млрд доларів. Ці кошти спрямують на будівництво «батарейного» заводу у Північній Кароліні. Зараз майданчик під назвою Toyota Battery Manufacturing North Carolina (TBMNC) знаходиться на стадії будівництва. Враховуючи раніше виділену суму японська корпорація інвестує у випуск батарей на території США 5,9 млрд доларів.

Літій-іонними акумуляторами, виготовленими на TBMNC, комплектуватимуть новий семимісний електричний позашляховик, розроблений спеціально для Північної Америки. Його виробництво налагодять на автозаводі Toyota у Кентукі.

Як очікується, ці два чинники - новий електромобіль та місцеве «батарейне» виробництво - дозволять компанії посилити свої позиції на ринку США, ключовому для компанії. Відповідно до плану розвитку бренду, до 2025 року всі моделі з шильдиком Toyota на світовому ринку будуть гібридними та «чисто» електричними. А до 2026 року компанія планує випускати 1,5 млн електромобілів на рік. На цей момент електрична лінійка марки складатиметься із 10 моделей.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015