Hyundai і LG збираються побудувати в США завод з виробництва акумуляторів

21:12 27.05.2023
Hyundai і LG збираються побудувати в США завод з виробництва акумуляторів

Південнокорейська Hyundai Motor Group і LG Energy Solution (LGES) оголосили, що вони побудують свій новий завод електромобільних акумуляторів вартістю 4,3 мільярда доларів у штаті Джорджія.

Дві компанії підписали меморандум про взаєморозуміння під час церемонії в штаб-квартирі LGES у Сеулі.

Участь компаній в проєкті - 50/50. Завод акумуляторів для електромобілів буде розташований в окрузі Брайан, на південь від Савани. Він буде розташований поруч із заводом Hyundai Motor Group Metaplant America, який наразі будується.

Річна виробнича потужність нового заводу з виробництва акумуляторів Hyundai та LG становить 30 ГВт.год, і він зможе забезпечити виробництво 300 000 електромобілів на рік.

Закон про зниження інфляції (IRA) адміністрації Байдена пропонує податкову пільгу в розмірі 7500 доларів США для електромобілів, які відповідають вимогам національного виробництва, включаючи акумулятори, а також стимули для компаній будувати виробничі центри для електромобілів, акумуляторів і чистої енергії.

Але електромобілі Hyundai разом із моделями KIA та Genesis EV наразі не відповідають критеріям, оскільки вони не відповідають вимогам національного виробництва. Таким чином Hyundai Motor Group і LGES вирішили зробити свою останню велику спільну промислову інвестицію в США.

Про це заявив сенатор Джон Оссофф (D-GA), який очолював квітневу торговельну місію до Південної Кореї, де він зустрівся з керівниками обох компаній, у своїй заяві, надісланій електронною поштою: 

«Коли минулого місяця я очолював торговельну делегацію до Південної Кореї, однією з ключових цілей було залучення інвестицій у виробництво акумуляторів LG-Hyundai в Джорджії. Виробничі стимули IRA продовжують приносити робочі місця та інвестиції в Джорджію».

За даними Financial Times, Джорджія посідає друге місце в США, після Південної Кароліни, за обсягом нових інвестицій в результаті виробничих стимулів IRA.

Будівництво заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у Брайані розпочнеться в другій половині 2023 року, а виробництво акумуляторів, як очікується, розпочнеться не раніше кінця 2025 року. Очікується, що інвестиції створять 3 000 робочих місць.

Враховуючи цю заяву, LGES вже має сім заводів з виробництва акумуляторів, які працюють або будуються в США, де вона зосереджує більшість своїх ресурсів для розширення виробничих потужностей.


Источник: Electrek
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015