Ford домовився про поставки літію для електромобілів

20:59 23.05.2023
Ford домовився про поставки літію для електромобілів

Автовиробник Ford Motor оголосив про нові угоди на постачання літію для акумуляторів, оскільки прагне досягти своєї мети - випустити 2 мільйони електромобілів до 2026 року, скоротивши відставання від лідера ринку Tesla. Про це пише Reuters.

Згідно з умовами угоди, Albemarle Corp та Nemaska Lithium постачатимуть гідроксид літію, основний інгредієнт катоду літій-іонних акумуляторів, протягом п'яти та 11 років відповідно.

Albemarle поставить понад 100 тис метричних тонн гідроксиду літію для приблизно 3 мільйонів майбутніх акумуляторів для електромобілів Ford EV, повідомили компанії.

На початку торгів акції Albemarle виросли на 2,4% до $208,42, в той час як акції Ford впали на 1,9%.

Віце-президент Ford Ліза Дрейк заявила, що ці угоди несуть значно менший ризик, ніж інвестиції в молодших виробників.

Літій, ключовий компонент більшості сучасних акумуляторів для електромобілів, має вищу щільність енергії, ніж традиційні елементи живлення, що дозволяє зберігати батареї компактними з більшою ємністю, що має вирішальне значення для забезпечення великих відстаней між заряджаннями.

Згідно з іншими угодами, приватна компанія EnergySource Minerals постачатиме Ford гідроксид літію зі свого заводу в Імперіал-Веллі, штат Каліфорнія, який, як очікується, буде введений в експлуатацію в 2025 році, а Compass Minerals надаватиме карбонат літію.

Угоди, оголошені в понеділок, також з'явилися на тлі сумнівів на Уолл-стріт щодо здатності старих автовиробників досягти високих цілей, поставлених для виробництва електромобілів. Ford заявив, що до кінця 2023 року матиме глобальні потужності для виробництва 600 тис електромобілів.


Источник: Економічна правда
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015