KIA збиратиме електромобілі замість бюджетних седанів

21:57 20.05.2023
KIA збиратиме електромобілі замість бюджетних седанів

Губернатор Нуево-Леона, Мексика, стверджує, що KIA інвестує 1 мільярд доларів у модернізацію свого заводу неподалік Монтеррея для виробництва двох нових електромобілів. Включення заводу KIA у Мексиці до бізнесу з виробництва електромобілів та акумуляторів прискорить локалізацію лінійки продуктів у Північній Америці, що є важливим кроком для концерну HMG, який контролює бренди Hyundai, Genesis та KIA.

Хоча всі три бренди пропонують електромобілі на ринку США, жоден з них не має права на отримання податкових пільг від уряду США у розмірі 7500 доларів США відповідно до Закону про зниження інфляції, оскільки їх батареї імпортуються, а матеріали, що використовуються, виробляються за межами Північної Америки.

Губернатор Мексики Гарсія цього тижня їде до Кореї для участі у Форумі співробітництва Кореї та Латинської Америки у 2023 році, організованому Міністерством закордонних справ Кореї. Згідно з повідомленням канцелярії міністерства, крім представників латиноамериканських країн, на заході присутні представники ділових та урядових кіл Кореї.

Гарсія активно просував становище Нуево-Леона як високотехнологічного виробничого центру, називаючи його «стратегічним місцем для інвестицій».

У штаті на північному сході Мексики з'явиться майбутній завод Tesla Gigafactory вартістю 5 мільярдів доларів, третій завод компанії за межами США. Гігант вантажоперевезень Navistar будує свою електричну вантажівку середньої вантажопідйомності серії International eMV на своєму складальному заводі в Ескобедо, також у Нуево-Леоні.

В даний час завод KIA виробляє невеликі седани Rio та Forte. Відповідаючи на питання про потенційні нові інвестиції в електромобілі, представник KIA сказав, що компанія «постійно аналізує нові можливості по всьому світу», але «конкретного рішення щодо KIA Mexico не прийнято».


Источник: SPEEDMEE
Фото: Automotive News
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015