Stellantis прогнозує закриття заводу у Великобританії через умови Brexit

19:22 20.05.2023
Stellantis прогнозує закриття заводу у Великобританії через умови Brexit

Європейський автомобільний концерн Stellantis пригрозив закрити завод у Великій Британії. Як повідомляє Reuters, підприємство з випуску електромобілів в Елсмір-Порті опинилося під загрозою закриття через встановлені в рамках Brexit правила країни походження. З 2024 року всі зібрані на заводі машини будуть обкладатися 10-відсотковим податком під час експорту до континентальної частини Європи.

Stellantis направив до комітету з бізнесу парламенту Великобританії листа, в якому йдеться про закриття місцевого заводу у разі, якщо вартість виробництва електромобілів у країні «стане неконкурентоспроможною та нестійкою». Автоконцерн просить уряд укласти угоду з ЄС щодо збереження чинних правил країни походження до 2027 року.

Stellantis став першим автовиробником, який закликав Велику Британію переглянути умови торгової угоди Brexit. Однак раніше й інші автомобільні компанії висловлювали стурбованість щодо ситуації, що склалася в країні. Якщо умови не буде переглянуто, то випущені на місцевих заводах електромобілі не зможуть конкурувати за ціною батарейними моделями європейського виробництва.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015