BMW представила електричний човен із запасом ходу в 100 км

16:13 20.05.2023
BMW представила електричний човен із запасом ходу в 100 км

The Icon стала продуктом співпраці німецького автоконцерну і виробника човнів TYDE. Новинку представили на Каннському кінофестивалі.

Цей концепт створений, щоб зробити електричні човни більш популярними. Втім, називати його концептом, ймовірно, теж невірно, оскільки BMW називає його «готовим до виробництва продуктом» як для приватного, так і для комерційного використання.

Компанія стверджує, що човен забезпечений шістьма акумуляторними блоками загальною ємністю 240 кВтг. Ця енергія використовується за допомогою двох електродвигунів потужністю 134 кінських сили, які, за словами BMW, дадуть змогу човну розвивати максимальну швидкість у 30 вузлів - це близько 55 кілометрів на годину. Запас ходу The Icon - близько 100 км.

Це стало можливим завдяки конструкції на підводних крилах, яка, за словами BMW, знижує енергію, необхідну для подолання опору води, на 80% порівняно зі звичайною конструкцією. Це робить човен також більш комфортним, оскільки його корпус піднятий над водою.

Командний центр човна складається з 32-дюймового сенсорного екрана, керованого BMW iDrive 8, а елементи управління схожі на ті, що можна зустріти в автомобілях бренду.

Човен має загальну довжину 13 м завдовжки і ширину 4,5 м завширшки в найширшій задній частині, тому на борту достатньо місця для невеликої компанії.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015