У Шрі-Ланці планують електрифікувати півмільйона тук-туків

15:00 18.05.2023
У Шрі-Ланці планують електрифікувати півмільйона тук-туків

У Шрі-Ланці протягом п'яти років півмільйона тук-туків планують перевести з двигунів внутрішнього згоряння на електричний привід. Два міністерства Шрі-Ланки представили цей проект спільно з Організацією Об'єднаних Націй.

Ініціаторами масштабної кампанії з переобладнання є Міністерство транспорту та автомобільних доріг, Міністерство енергетики та Програма розвитку ООН (ПРООН). Учасники передбачають триетапний проект, що складатиметься з інкубаційної, демонстраційної та прискореної фаз.

На першому етапі буде підтримано переобладнання 200 тук-туків у столичних передмістях Петта і Макумбура. ПРООН візьме на себе всі витрати на переобладнання. Пріоритет на інкубаційному етапі буде надано заявникам, чиї засоби до існування залежать від одного триколісного велосипеда, а також жінкам та людям з інвалідністю. На цьому етапі також буде перевірено ефективність різних технологій, доступних на ринку, перш ніж розпочнеться фаза демонстрації.

За повідомленнями ЗМІ, у Шрі-Ланці налічується майже 1,2 мільйона тук-туків, переважно імпортованих з Індії. Однак імпорт триколісних транспортних засобів з Індії майже повністю припинився після рішення уряду в 2022 році заборонити імпорт транспортних засобів через доларову кризу. Оскільки уряд також не зміг нещодавно імпортувати необхідне пальне, майже 500 000 водіїв тук-туків стали безробітними.

Бандула Гунавардена, міністр транспорту та автомобільних доріг Шрі-Ланки, цитується в повідомленнях ЗМІ: «Цей пілотний проект стане платформою для впровадження електричних триколісних велосипедів у країні. Електричні триколісні велосипеди не тільки принесуть користь окремим операторам, але й допоможуть прискорити процес відновлення економіки країни».

За словами Азуси Куботи, представника ПРООН, цей пілотний проект є частиною Портфоліо зеленого розвитку ПРООН, який наразі перебуває на стадії розробки.

«Цей портфель має на меті розробити рішення та підтримати розвиток Шрі-Ланки, щоб каталізувати низьковуглецевий, зелений та інклюзивний розвиток, в якому сталий транспорт та електронна мобільність відіграють ключову роль. За допомогою цього пілотного проєкту ПРООН підтримає уряд у створенні життєздатної системи, яку можна буде розгорнути в більш широких масштабах».


Источник: Electrive
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015