Hyundai Motor презентував сенсаційну новинку на ринку США

22:08 13.05.2023
Hyundai Motor презентував сенсаційну новинку на ринку США

На виставці Advanced Clean Transport (ACT), яка проходила в Анахаймі (штат Каліфорнія) з 2 до 4 травня, компанія Hyundai Motor презентувала свій магістральний електричний тягач Xcient Fuel Cell. Машина колісної формули 6х4 оснащена двома силовими установками на водневих паливних елементах сумарною потужністю 180 кВт та електродвигуном 350 кВт. Тягач призначений для роботи у складі автопоїзда повною вагою 36 т і може проїжджати без дозаправки до 720 км.

Зазначимо, що тягач Xcient Fuel Cell розпочав свою ходу світом ще 2020 року. З того часу ці машини проїхали понад 4 млн км дорогами Швейцарії, Німеччини, Ізраїлю, Південної Кореї та Нової Зеландії. На сьогоднішній день це єдина воднева вантажівка важкого класу, яка має такий великий практичний досвід застосування.

Показ Xcient Fuel Cell у США є частиною великої програми компанії із завоювання північноамериканського ринку електромобілів. Сьогодні у Джорджії ведеться будівництво великого заводу HMGMA (Hyundai Motor Group Metaplant America), на якому планується випускати до 300 тис. електромобілів, у тому числі водневих. На підприємстві буде впроваджено передову виробничу платформу, розроблену в Інноваційному центрі Hyundai Motor у Сінгапурі.

Зазначимо, що для просування своїх запатентованих силових установок FCEV на різних видах транспорту (повітряному, автомобільному, морському та залізничному), а також у стаціонарному виробництві електрики, компанія створила бізнес-бренд HTWO.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015