Porsche та VW отримають системи автопілота на технологіях Mobileye

20:32 12.05.2023
Porsche та VW отримають системи автопілота на технологіях Mobileye

Porsche додасть до своїх машин системи допомоги водію та автономної навігації на основі рішення Mobileye SuperVision, пише Reuters. Аналогічне рішення ухвалено в підрозділі Volkswagen Commercial Vehicles - минулого року збанкрутувала Argo AI, яка була її партнером за цим напрямком.

VW Commercial Vehicles за підтримки Mobileye збирається до 2025 забезпечити свій електромобіль ID.Buzz системою автопілота четвертого рівня - це повністю автономний транспортний засіб, обладнаний також інструментами для ручного керування.

Плани Porsche скромніші: поки йдеться про систему допомоги водієві SuperVision. Це означає, що на деяких дорогах водії зможуть прибирати руки з керма, дозволяючи машині слідувати за встановленим маршрутом, самостійно змінюючи смуги руху та обганяючи повільніші транспортні засоби.

Ізраїльська Mobileye, яка минулого року стала публічною, вже співпрацює з підрозділом Volkswagen Cariad, який спеціалізується на розробці ПЗ. У керівництві підрозділу було проведено реорганізацію, і автовиробник ухвалив рішення про розширення партнерських проєктів - після кількох років різних затримок та перевитрати коштів розраховувати лише на власні сили вже не виходить.


Источник: 3DNews
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015