Audi суттєво збільшила поставки електрокарів

22:52 09.05.2023
Audi суттєво збільшила поставки електрокарів

Великі автомобільні концерни з преміального цінового сегмента починають міграцію на електромобілі і ця стратегія себе виправдовує. Досить поглянути на статистику продажів марки Audi, що входить до складу концерну Volkswagen. За перший квартал цього року вона збільшила кількість поставлених електромобілів на 43% до 34 584 штук порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Із зазначеної кількості на модель Audi Q4 e-tron припало 21 299 машин, ще 9693 електромобілі належали або до Audi e-tron, або до Q8 e-tron, а 2997 екземплярів, що залишилися, несли позначення Audi e-tron GT. Загалом електромобілі цієї марки за підсумками першого кварталу змогли збільшити свою частку в структурі поставок транспортних засобів Audi з 6,2 до 8,2%. З 2026 року, нагадаємо, Audi має намір презентувати тільки електромобілі, хоча випуск старих моделей із ДВЗ збереже до 2033 року. До середини поточного десятиліття Audi має намір представити 10 нових моделей електромобілів, у найближчі п'ять років на їх розробку і цифровізацію всього бізнесу буде витрачено 28 млрд євро.

Цього року Audi має намір випустити на ринок кросовер Q6 e-tron, який заснований на розробленій спільно з Porsche платформі PPE, що використовує високовольтну мережу з напругою 800 В, яка дає змогу швидше «поповнювати запас ходу» на станціях експрес-зарядки. Машина вийде на ринок у другому півріччі, передсерійний зразок вже демонструвався компанією під час випробувань у березні.

Якщо говорити безпосередньо про кількість випущених електромобілів Audi, то за перший квартал їх кількість зросла більш ніж удвічі до 47 660 штук. Подібний прогрес порівняно з аналогічним періодом минулого року став можливий через поліпшення ситуації з доступністю напівпровідникових компонентів. Втім, на китайському ринку обсяги поставок електромобілів Audi за підсумками першого кварталу скоротилися майже на 16% у річному порівнянні. Керівництво пояснює це виробничими проблемами, породженими торішніми локдаунами в Китаї, але продукція концерну Volkswagen у сегменті електромобілів на місцевому ринку загалом починає програвати виробам китайських марок за характеристиками та оснащенням.

Транспортних засобів усіх типів Audi в першому кварталі випустила на 8% більше, ніж роком раніше, виторг компанії зріс на 18,2% до 16,9 млрд євро, але операційний прибуток впав на 60% через проблеми з доступністю компонентів і зростанням цін.


Источник: 3DNews
Фото: Electrek
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015